Menopauzeren: Houd de regie in eigen hand

We staan weer aan het begin van een spannend jaar. Wanneer wordt het weer normaal? Wanneer kan ons ‘gewone’ leven weer beginnen?

Misschien merk je bij jezelf, je naaste omgeving, je medewerkers dat het elastiekje fors opgerekt wordt. Veerkracht is in deze tijd een groot goed.

Er is veel aandacht voor bepaalde groepen in de samenleving die bovenmatig getroffen worden door de Covid-maatregelen. Een groep waar we niet veel over horen, is de groep werkende vrouwen van 45+.

De groep die worstelt met een ingrijpende verandering in lijf en geest en daarnaast moet zien om te gaan met de effecten van de maatregelen, zoals: thuiswerken of je in dikke beschermende pakken hijsen terwijl je de ene na de andere opvlieger hebt, thuisonderwijs, pubers die thuis zitten en niet hun gewone school- en sportroutine kunnen volgen, niet meer met vrienden mogen afspreken, mantelzorgen in angst toch vooral niet zelf het virus mee te brengen, etc.

In deze stressvolle en zware tijd verdienen vrouwen van 45+ juist extra aandacht!!

Toen Corona begon in 2020, zijn wij meteen begonnen met het maken van een mooi interactief online symposium Menopauzeren: Houd de regie in eigen hand! Inmiddels hebben honderden vrouwen hier aan deelgenomen en met succes, volop lovende en dankbare reacties.

Daar ook de vraag kwam naar een online symposium voor leidinggevenden, zijn wij ook hiermee aan de slag gegaan. Het is belangrijk dat leidinggevenden/HR en verzuimprofessionals snappen wat de overgang is, welke klachten hierbij komen kijken en vooral hoe je hier het gesprek over kunt voeren.

Nog steeds vinden vrouwen het ongemakkelijk om over hun overgangsklachten te praten op het werk, terwijl dit wel degelijk invloed heeft op het werk. En niet te vergeten op het ziekteverzuim. Zo’n 34% van het ziekteverzuim in deze leeftijdsgroep is direct gerelateerd aan de overgang. Hoog tijd om hier aandacht aan te besteden.

Op dit moment wordt de laatste hand aan de opname gelegd en binnenkort kunnen we met trots ons nieuwe symposium voor leidinggevenden lanceren.

Mocht ook jouw organisatie deze groep vrouwen en hun leidinggevenden willen ondersteunen, kijk dan eens naar ons aanbod of neem contact op om de mogelijkheden te verkennen. De symposia kunnen op ieder moment van de dag gepland worden (ochtend, middag, avond). En mocht je meerdere sessies willen boeken, dan hebben we een zeer aantrekkelijk staffeltarief.

We zouden het fantastisch vinden om in 2021 bij jouw organisatie onze online symposia te mogen aanbieden.

Een warme groet,
Pauline, Wilma en Miranda